Mellanmål

Det svåra under dagarna är ofta att få i sig något bra mellan målen. Lunch och middag äter de flesta ganska regelbundet, men det är mellanmålen som kan bli både inkonsekventa och onyttiga. För det är lättare att ha ett kexchoklad i väskan än en hemmagjord smoothie. Men man kan komma runt detta!
Frukt är något som jag perosnligen tycker är bland det bästa, det går att variera i oändlighet och går att köpa på de flesta ställen. Men många tycker inte att man bli mätt eller att det blir svårt att hålla frukten fräch i väskan.
Så nu skall vi föröka komma på några bättre alternativ! Om man har tilgång till kylskåp på sitt arbete eller sin skola blir det snabbt lättare. Det finns mängder yoghurtar och smootihes i kyldiskarna, men det kostar ju. Tyvärr är det dyrt, vilket förmodligen beror på att det blivit ganska trendigt och att det är färskt. Men om man gör det själv hemma blir det billigt och bra!
Lätt vaniljyoghurt och hallon eller andra bär! Två ingredienser blir en smoothie på kanske 5 minuter som man kan ha med sig om man har kyltillgång.
Men om man då inte har kylskåp:
Nötter (osaltade) är lätt att ha med sig och man blir ganska mätt på det.
Jag kan äta knäckebröd utan pålägg och tycker det fungerar bra som nödlösning. Kanske blir lite torrt dock :)
Morötter är billigt och gott, måste ju dock skalas. Men om man har dem i en ganska fuktig påse håller de sig goda länge.
Kaffe med mjöl (framförallt latte eller cappocino) kan fungera bra som mellanmål på språng. Då får man i sig kanske 1-2 dl mjölk som mättar bra.
(http://www.designtorget.se/designtorget/se/kop_hos_oss/?ew_0_cat_id=2421&ew_0_p_id=6394323A-5CC0-47FB-ADCE-D98AF99649D0&myproducts=true&comment=G1004849&cat=Kökssaker&category=Kökssaker)
Detta kan vara lösningen! 150 kr kostar denna matlåda som har ett lock man kan frysa så att maten håller sig kall i 7 timmar. Då kan man ta med sig mackor, sallad, grönsaker eller en lite portion av gårdagens middag som kan ätas kall till mellanmål dagen efter.
Jag skall gnugga geniknölarna och försöka komma på fler förslag!
Ha en fin dag och njut av hösten!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Bra förslag, men hade varit ännu bättre med några fler, som framför allt inte behöver vara i kylskåpet. Jag tycker tex inte frukt räcker, och nötter kan man ju inte äta under varenda mellanmål (tycker jag), morötter är däremot en bra idé. Och dessutom mättar kaffe latte bra, men dock är det dyrt.

2011-10-12 @ 12:46:29
URL: http://emptypages.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0